zapri
...
zapri

NAJEM ALI NAKUP RAČUNALNIŠKE OPREME?

Naše poslanstvo je zagotavljati učinkovitost ključnih poslovnih procesov našim kupcem, partnerjem in naročnikom.

Podjetniki za učinkovito delo in uspešno nastopanje na trgu potrebujejo zanesljivo opremo. Računalniška oprema pri tem ni nobena izjema, je temelj, ki mora podjetnikom zagotavljati varen, učinkovit in zanesljiv informacijski sistem, nujen za uspešno delo in popolno osredotočanje na osnovno dejavnost. 
Pri tem se podjetniki soočajo z dilemo nakupa oziroma najema računalniške opreme. Enoten odgovor na omenjeno dilemo ne obstaja. Odvisen je od mnogih dejavnikov, prava izbira pa pomeni prihranek denarja in časa ter uspešnejše poslovanje.  

Najem ali nakup

Prednosti Najem Nakup
Brez začetne investicije x
Vnaprej znani stroški x
Celovito vzdrževanje opreme na lokaciji uporabnika x
Zadnje verzije programske opreme (MS Office) x
Enostavna menjava za sodobnejšo opremo x
Predkupna pravica po preteku najema x
Neomejena pravica uporabe x
Neomejena pravica do prometa (prodaja ...) x
Morebitne davčne olajšave x

Prednosti najema

Tako nakup kot najem računalniške opreme imata svoje prednosti. Pri najemu opreme se izognete začetni investiciji, stroški najema so znani in jih lahko planirate vnaprej, z vzdrževanjem opreme in zagotavljanjem popravil nimate dodatnih stroškov, po preteku obdobja najema lahko v dogovoru z najemodajalcem najem opreme podaljšate ali se odločite za zamenjavo opreme in nov najemni aranžma. Z najemom programske opreme, kot so programi pisarniškega paketa Microsoft Office, si stalno zagotovite delo z zadnjo verzijo programov tega pisarniškega paketa in se izognete težavam s kompatibilnostjo  med novejšimi in starejšimi različicami programske opreme. Najeta oprema ne spada med osnovna sredstva podjetnika in celoten strošek najema šteje v stroške storitev. 

Celovita storitev na enem mestu

Ključnega pomena pri  odločitvi za najem opreme je izbira podjetja, ki skrbi za vzdrževanje najete računalniške opreme. Zaradi tega smo se v Gorenju Point odločili ponuditi našim kupcem in naročnikom  celovito storitev.  Poleg široke ponudbe izdelkov priznanih blagovnih znamk Fujitsu (osebni, prenosni in tablični računalniki, strežniki, diskovna polja), Philips (monitorji, televizije), Konica Minolta (multifunkcijske tiskalniške naprave), Zyxel (aktivna omrežna oprema), Microsoft (programska oprema MS Office), Eset (protivirusna zaščita) in drugih, smo ponudbo dopolnili z lastno možnostjo najema. S tem si lahko naši kupci in naročniki zagotovijo na enem mestu: vrhunsko računalniško opremo, podporo in vzdrževanje visoko usposobljenih in s strani proizvajalcev opreme certificiranih strokovnjakov ter ugodne najemne pogoje, ki jih nudi naše podjetje.

Kako do prave rešitve

Na osnovi izkušenj, ki smo jih pridobili v Gorenju Point, je odločitev med najemom in nakupom odvisna od mnogoterih dejavnikov, ki so posledica načina dela in ciljev, značilnih za posamezno podjetje ali podjetnika. Če se sprašujete, kateri model je najustreznejši za vaše okolje, nas pokličite in z veseljem vas bomo obiskali, analizirali trenutno stanje in predlagali izboljšave, vključno z optimalnim modelom nabave računalniške opreme.

Posebne ugodnosti za člane Mozaika podjetnih.